Potrzebne do stroju
- BuazenBuzka
Re: Potrzebne do stroju
Łyżka + drzewo + cierpliwość.
A mogą być gliniane zamiast drewnianych?
A mogą być gliniane zamiast drewnianych?
- Dziadek Zielarz
- Mistrz Gry Fabularny
Mogą być gliniane, byle nie świeciły napisami "Pamiątka z Zakopanego".
odpowiadając "gdzie można zakupić naczynia" to polecam zaglądnie do "pepco" i "carfura" (w pestce) tam mają fajne wrzuty drewnianych i "gliniano-porcelanowo" pasujących to klimatu naczyń, kosztują one wtedy między 4/10 zł co jest dla mnie akceptowalną ceną i do tego są one użytkowe również poza larpem w domowym zaciszu
To to tylko w Poznaniu, czy w takim ciemnogrodzie jak Wrocław też znajdę? Bo nie słyszałem wcześniej o takim sklepie.Bestia pisze:"carfura" (w pestce)
Swoją drogą polecam też rozejrzeć się za jakimiś "sklepami ze starociami" albo nawet w antykwariatach znajduje się czasami ciekawe rzeczy na larpa (nie tylko naczynia ;d).
Z pewnością jakiś "Carrefour" we Wrocławiu jest. Wiesz, taki francuski market
Ale one mają różne zaopatrzenie w zależności od wielkości sklepu.
Ale one mają różne zaopatrzenie w zależności od wielkości sklepu.
A, Carrefour... ten wasz poznański żargon, rozumiecie. Czasami się gubię :p To z tego miejsca można tak samo polecić Lidla i Biedronkę, też mają czasami ciekawe rzeczy w ofercie
@Driada
Zobacz w chinskich sklepach, wszystko po 5zl, moze byc ale nie musi
Zobacz w chinskich sklepach, wszystko po 5zl, moze byc ale nie musi
I wszystkie pchle targi + dla Poznaniaków jarmark Świętojański - zawsze są drewniane i gliniane wyroby.
na targach, jarmarkach czy też w antykwariatach to ceny już są wyższe 20 zł i w górę, jam mam swój limit jeśli chodzi o wydawanie kasy na larpowy "ekwipunek" powyżej dychy nie dam ;p
Łyżki chodzą po 3-4 zł:)