Dojazd
Dojazd
Do Dąbrówki Kościelnej najlepiej dotrzeć z Poznania przez Murowaną Goślinę - to około 45 minut samochodem. Rowerem tez się da.
Dulce bellum non expertis
Re: Dojazd
Dojazd na ranczo z Poznania wygląda mniej więcej tak: http://maps.google.pl/maps?saddr=Ma%C5% ... sz=10&z=11
Czy ktoś orientuje się gdzie najbliżej miejsca larpa dojeżdża jakiś transport publiczny? Niestety nie wszyscy mają piątek wolny- np. muszą iść do pracy jak ja i kurt więc będziemy się jechać dopiero popołudniu więc czy da się tam jakimś pks lub pkp dojechać?
- darth bezjimienny
- Kontakt:
Od stacji pkp na teren LARPa jest 6 km.
[specjalna dedykacja dla Iskry] NIE JESTEM eMGiem!!! [/specjalna dedykacja dla Iskry]
Dojedziecie PKP do Murowanej Gosliny i stamtąd lokalnym do Dąbrówki Kościelnej. Stamtąd kilometr na zachód i 500 metrów na północ i jesteście W Rydze.Hisja pisze:Czy ktoś orientuje się gdzie najbliżej miejsca larpa dojeżdża jakiś transport publiczny? Niestety nie wszyscy mają piątek wolny- np. muszą iść do pracy jak ja i kurt więc będziemy się jechać dopiero popołudniu więc czy da się tam jakimś pks lub pkp dojechać?
Dla osób, które chcą komunikacją miejską dojechać jak najbliżej. PKS dojeżdża do SŁAWICA NŻ (odjeżdża z Poznania - kierunek na Wągrowiec)
Według googla to 14,7 km...
I tak Pan Bóg nas zywciężonych, zwycięzcami uczynić raczył!!!
Stanisław Żółkiewski
Stanisław Żółkiewski
Trasa guglowa to około 13km więcej niż przez Głęboczek.
Próbował ktoś tę trasę? Zakładam posiadanie GPSa pewnie, więc trafię, ale jak tam droga wygląda?
Próbował ktoś tę trasę? Zakładam posiadanie GPSa pewnie, więc trafię, ale jak tam droga wygląda?
Komunikacja miejska? nie w Murowanej G. randomy spotykane na ulicy i pod kosciołem nie mają pojęcia o autobusach, wyduszają z siebie tylko że kawałek dalej jadą. Poza tym jak tak chodziłem i sprawdzałem to 2 autobusy z komunikacji lokalnej były zepsute, i nie zabierały ludzi. Najwięcej informacji udało się uzyskać w monopolowym i podobno kiedyś coś było do Zielonki, nie wiadomo tylko czy jeszcze jest.
Po spytaniu wiekowego mieszkańca dowiedziałem się, że kiedyś rzeczywiście był autobus pod Dąbrówke K.P
Pierwszy sprawny autobus, jaki przejechał, to był poznański PKS, prawdopodobnie z Wągrowca.
Po spytaniu wiekowego mieszkańca dowiedziałem się, że kiedyś rzeczywiście był autobus pod Dąbrówke K.P
Pierwszy sprawny autobus, jaki przejechał, to był poznański PKS, prawdopodobnie z Wągrowca.
Lol, to naprawdę okazał się LIMES. Dobrze, że nie było problemu z odbieraniem ludzi.Reremnu pisze:Komunikacja miejska? nie w Murowanej G. randomy spotykane na ulicy i pod kosciołem nie mają pojęcia o autobusach, wyduszają z siebie tylko że kawałek dalej jadą. Poza tym jak tak chodziłem i sprawdzałem to 2 autobusy z komunikacji lokalnej były zepsute, i nie zabierały ludzi. Najwięcej informacji udało się uzyskać w monopolowym i podobno kiedyś coś było do Zielonki, nie wiadomo tylko czy jeszcze jest.