1. Jak to jest z tym łamaniem tarcz? Po jednym ciosie moja tarcza się rozpada ot tak? LOL
ta zasada jest przerysowana-.-
2. Halabardy są dostępne dla plebejuszy? o0 Rycerz jej nie może mieć?
Kusza jest plebejska? jak?
3. Cyrulika i ogólnie leczące zdolności mogą brać plebejusze a nie szlachcice? o0
4. Które postacie mogą brać umiejętność Straże! Straże!? Bo tylko jest podany przykład z tabelki, że biorąc postać strażnika mam tą umiejkę.
5. Przy umiejętności "Znajomość Ziemi"- co to jest "interesująca mapa" dla szlachty? Wg zasad szlachta nie może mieć tej umiejętności więc nie zna się na ziemi i mapach... jakim cudem?
6. Wg tych zasad szlachta umie tylko czytać i pisać, nawet ran nie potrafi opatrywać. Nie ma żadnych normalnych zdolności, tylko bogactwo- gdyby było rzeczywiście cenne to byłoby jeszcze ok, ale tak chyba nie jest.
7. Krew którą gracze sobie wybierają jest dziwnie rozdawana,
Plebejusze- od 1 do 3 punktów, gdzie mając 3 punkty mam dajmy na to 5 umiejętności jak dobrze pójdzie...
Szlachta- ma od 1 do 4 punktów i co najwyżej czytanie i pisanie w 4 językach... wow
Dodatkowo wg mnie biorąc coraz więcej punktów krwi plebejskiej powinnam się stawać coraz gorszej krwi, żulem na dzielni. Bo w końcu moja krew jest tak bardzo plebejska, że nie mam szans wybić się wyżej,
a tak się nie dzieje- mogę zostać cyrulikiem albo uber zwiadowcą tropicielem.
Pamiętam, że przy cechach pozytywnych bierze się restrykcje, ale da się wybrać takie restrykcje żeby grało się lepiej i ciekawiej postać, do tego mieć od razu ciekawe questy a nie utrudnienia. Tak więc z tego wynika, że będąc szlachtą musisz natrudzić się ze strojem, który i tak nic nie daje bo nie jest oceniany a nie umiesz opatrzyć sobie rany, chociaż jako rycerz widziałeś nie jedną ranę.
8. Kto w takim razie nadaje się na krew szlachecką, a kto na krew plebejską? Bo nie ma tego wytłumaczone, a ewidentnie widać że plebejusze mają milion razy lepiej. To jest niebo a ziemia.
Chcemy zrobić sobie postacie, ale łącząc z historią postaci cechy i restrykcje plus umiejętności, to się nie klei ani trochę.
---
Zaczęliśmy zabierać się za tworzenie postaci i takie cuda nam tu wychodzą że hej.
Wiem że zasady są podobne do tych z zeszłego roku, ale rok temu naszą uwagę przykuło "sami wiecie co"

Natalia i Krupol