Jako Wiktorija pisałam już na fb, ale tu napiszę wersję UPGRADE rozszerzoną
Dziękuję zatem:
-
przystojnym i szarmanckim joannitom ^^ za ostrą akcję wtargnięcia do Ratusza w sprawie wiedźmy + za uprzejme sojusze

Wyglądaliście po prostu wspaniale w swoich płaszczach i walczyliście równie świetnie

Szkoda, że komodorre był ciągle chory...a jego zastępca...jak Ty ostro knułeś człowieku, dzisus xD
Również pozdrowienia dla
zwycięzcy turnieju, potencjalnego kandydata
- bardzo, bardzo
wszystkim kochanym Litwinom za wszelką pomoc zielarsko-magiczną i różne dziwne rzeczy, które się działy, buahaha
Było mi naprawdę ciężko bez
żadnego zbrojnego Litwina na tym larpie (!!!)
i Wasza pomoc i ostrzeżenia były prawie moją jedyną bronią na początku

Wierzcie mi, że w takiej bezbronnej sytuacji, nie mając w ogóle argumentów zbrojnych olanie Litwinów było bardzo kuszące...ale się nie dałam! I zostałam z Wami! Sławaaa Litwie!
-
mojej prawej ręce - Jurgisowi, znachorowi nadwornemu - za wielkie zaufanie i kontakt z Litwinami, planowanie, intrygi dworskie i donoszenie tajemnych przedmiotów

Oby każdy rządzący mógł mieć tak zaufanego przyjaciela jak Ty!
-
kochanemu i ultra praworządnemu Komturowi Krzyżackiemu, który słusznie (!!!) stanął twardo po stronie sprawiedliwości w sprawie małżeństwa!
W zasadzie nadal byśmy się układali, gdyby tylko nie ten proces wiedźmy

) Naprawdę grałeś super opanowanego i poważnego komtura i to było świetne, gratuluję Ci

Jako postać nawet serio Cię polubiłam, choć byłeś Krzyżakiem

Jakby larp potrwał dłużej, to może nawet bym zaczęła Ci ufać bardziej niż innym i dopiero by było

^^
-
biskupowi za niesamowitą i p r z e r a ż a j ą c ą (wiesz dlaczego

) rozmowę w 4 oczy w Ratuszu przy muzyce z Gry o Tron ^^
To-było-e-pi-ckie, mogli by z tego dialogu scenę do filmu jakiegoś zrobić ;]
-
duchownym ze "świty" biskupa - za to że się namwzajem wkurzaliśmy

Cóż moja postać fabularnie po prostu NIE MOGŁA bić czołem przed biskupem i lizać mu tyłka jak wszyscy dookoła i musiała mu się sprzeciwiać, więc mam nadzieję, że rozumiecie moją furięęęę ^^
Jednak spalenie mnie na stosie chyba by raczej nie pomogło zaprowadzić pokoju ;] Tak tylko mówię...
-
Hisji (Róży) za genialną akcję...choć wyszło to raczej już na offtopie, bo już nie grałam wtedy - ale scenka podnieconego Pana Młodego była boska xDD
-
Sigucie (Driadzie) za mikstury, a przede wszystkim za uroczą opowieść o słodkim jabłuszku
-
wiedźmie (Lambi) za kulę wody w obronie mojego honoru i w ramach zemsty ^^ Oraz za uratowanie służki z rąk strasznej pani Audry
-
służce/uroczej topielicy za akcję chusty na turnieju oraz dawania mikstur komu trzeba było ^^
-
Aldermanowi za ciekawe rozmowy i wspólne knucie. Przykro mi z powodu żony...ale chyba lepiej, że proces się odbył, inaczej może by Ciebie spotkał podobny los i co, byłbyś martw!
-
Sigurdowi (Civrilowi) za niedokończony flirt ^^ Ale by było nieźle fabularnie, gdyby się udało ^^ (tylko że ja jakoś tak nie miałam pomysłu, jak księżniczka ma elegancko zaciągnąć prawego rycerza w krzaki po 2 dniach znajomości

Choć szkoda przede wszystkim że po prostu Cię nie było w mieście - bo może by się jednak udało...who knows

)
Moja postać była właściwie w tragicznej sytuacji na początku (
bezbronna księżniczka na własnym terenie bez żadnych sił zbrojnych litewskich, ani straży, lol!!!
(mało fabularnie w sumie zresztą))
Ale dzięki kochanym Litwinom i miłym układom z joannitami i krzyżakami dało się odwrócić sytuację o 180st

Zatem Wikorija również dziękuje wszystkim przychylnym jej postaciom

I wierzcie mi, wcale nie jestem taka zła

, i tych którzy mi pomogli, będę lubić!
PONADTO WSZYSTKIM MG-OM I ORGANIZATOROM!
-
Uli za całokształt, pewnie najwięcej się napracowałaś - i powiem Ci - było wartoooo!

:*
-
kochanej Namikoo za bycie moim wspaniałym MG i ratowanie w potrzebie i bycie zawsze tam, gdzie akurat MG był potrzebny

:* Oby każdy gracz miał tak fajnie z osobistym MG jak ja
-
Salahadowi oraz Dziadkowi Zielarzowi za bycie super MG oraz pomoc polityczną. Po za tym graliście świetnie tych posłańców, to było e-pi-ckie!
-
Bezjimiennemu za dodanie kilku informacji z zeszłego roku
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, było CUDOWNIEEE!!!
I szkoda, że nie ze wszystkimi dało się grać, bo się rozmijaliśmy
Do zobaczenia na CHLARPIE!

)))
księżniczka litewska Wikorija,
wnuczka Mendoga, króla Litwy
(już nie Tiesenhausen
)