No to zaczynamy.
-hełm wojskowy wojskowy stalowy po starciu papierem ściernym warstwy oliwkowej farby
-okrągła tarcza ze sklejki mocowana przy pomocy 2 pasków do przedramienia
-lekka zbroja płytowa, to jest napierśnik z naplecznikiem, 2 naudniki (no że te ochraniacze na uda, przymocowane trokami do napierśnika coby się nie zsuwały) i 2 ochraniacze na ramiona bez naramienników. Wszystko wykonane z blachy stalowej, ocynkowanej, dachowej 1mm(lub jakiejś innej grubości jaką uda mi się znaleźć) grubości, łączone trokami i aluminiowymi nitami. przykryte sarnim futrem żeby nie było widać braku naramienników

- zbroja skórzana z troków wojskowych przeplatanych między sobą i połączonych wytrzymałym sznurem ze sobą(pytam się na wypadek gdybym płytówki nie zdążył zmontować na czas larpa, bo moja poprzednia zbroja została pożyczona i nie oddana)
- włócznia z grubego bambusa z otulinowym ostrzem na końcu
Generalnie mam zamiar grać w barwach zakonu więc, gdyby zbrojmistrz zakonny zachciał mi gdzieś nasmarować znaki zakonne z szablonu to nie ma sprawy.
A i w sumie jeszcze jedno pytanie, gdyby mojej postaci nie było stać na zbroje to czy mógł bym ją mimo to nosić jedynie jako element stroju bez żadnych bonusów?